Днес минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса,

...
Днес минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса,
Коментари Харесай

Април идва със слънце - до 17 градуса днес

Днес минималните температури ще са най-вече сред 0 и 5 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Утре още сутринта облачността ще намалее и денем ще бъде предимно слънчево. 

Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителна ще е облачността сутринта по южното крайбрежие, където тук-там към момента е допустимо да превалява слаб дъжд. 

Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е към 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има в утринните часове, на обособени места със слаб снеговалеж. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи - до мощен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва и ще стартира да се ориентира от север-северозапад. 

Максималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 0 градуса.

В петък сутринта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, само че от запад на изток ще стартира да минава атмосферно разстройване и над Западна и Северна България към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. 

За малко ще се затопли още и дневните температури ще доближат, тук-там и ще надвишават 20 градуса, само че по-късно ще стартира да нахлува леден въздух.

След краткотрайно понижение на облачността, в събота още веднъж ще се заоблачи. На места ще има и превалявания, основно в югоизточната част от страната са вероятни и гръмотевици. Температурите на всички места ще се понижат
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР